Voor vanmorgen staat een wandeling door Midtown Manhattan op het programma en om goed beslagen ten ijs te komen stellen de kids voor om de dag te beginnen met bagels van H&H Midtown Bagels op Columbus Avenue. Na het ontbijt nemen we de metro naar Grand Central Terminal. De centrale hal is inderdaad erg indrukwekkend en het beschilderde plafond prachtig.

Aangezien H&H alleen Amerikaanse koffie serveert en Margot en ik trek hebben in een goeie koffie strijken we neer in de Great Northern Foodhall. Ondanks de klassieke uitstraling is het ook hier NY hip: ze doen aan factory farming. De sla groeit in een vitrine onder rood en blauw LED licht.

Vanderbildt Hall Vanderbildt Hall
Factory Farming Factory Farming

Na de koffie en cookies lopen we naar het Chrysler Building. Je kunt niet naar boven, maar de lobby is vrij toegankelijk. De rijk versierde entree is een prachtig voorbeeld van jaren ‘30 Art Deco. Hierna lopen we via Bowery Building, een klassiek gebouw uit de eind van de 19e eeuw, naar de New York Public Library.

Lobby of the Chrysler Building Lobby of the Chrysler Building
Bowery Building (entrance) Bowery Building (entrance)

Achter de bibliotheek ligt Bryant Park, een populaire lunchbestemming voor de white collar carrièremakers. Van hieruit lopen we verder door de Diamond District op West 47th Street richting St. Patrick’s Cathedral en het Rockefeller Center. Daar vergapen we ons in de Lego Store aan een kopie van het winkelcentrum en aan een Millenium Falcon van wel 7500 stukjes. Margot en de kids kopen alledrie een sleutelhanger. Ik wil graag een Benny, maar die kan ik niet vinden.

Bryant Park Bryant Park
Rockefeller Center (Lego version) Rockefeller Center (Lego version)
Rockefeller Selfie Rockefeller Selfie

Paddestoelen bij Whole Foods Paddestoelen bij Whole Foods
Het is inmiddels lunchtijd en van alle plekken onderweg vonden we Bryant Park op afstand het meest aantrekkelijk. Aan de overkant van het park ligt een enorm kantoor van Salesforce met onderin een filiaal van de recent door Amazon overgenomen Whole Foods Market. Daar hebben ze een uitgebreid assortiment luxe levensmiddelen en delicatessen. Terwijl Margot en Lotte een tafeltje bezet houden gaan Floor en ik inkopen doen. Floor heeft al snel de take away sushi ontdekt, terwijl ik voor Margot en mij bij de saladebar twee salades samenstel, die je per ons afrekent. Halverwege onderbreken we onze lunch voor 2 minuten stilte: in Nederland is het inmiddels acht uur en dodenherdenking.

Weer uitgerust vervolgen we onze wandeling over Broadway naar Times Square. Een bezoek aan de USA is natuurlijk niet compleet zonder een bezoek aan de M&M World Store. Drie verdiepingen, alleen maar M&M merchandise. De kids mochten allebei een zakje M&M tappen en Lotte zwicht ook nog voor een rood T-shirt van haar kleedgeld.

Times Square Times Square
The Wall in M&M World The Wall in M&M World

Het einde van de middag nadert alweer en Margot had een leuk restaurant gespot in Nolita met een plantaardig menu. We nemen daarom de metro naar SoHo, dat direct naast Nolita ligt en een grote hoeveelheid hippe winkels herbergt. We lopen even de Uniqlo binnen, een soort Japanse Ikea voor kleding, die komend najaar ook een vestiging opent in de Kalverstraat. Ondanks een veelbelovende etalage (Marvell t-shirts!) ben ik de enige die iets koopt.

Bowie @ Broadway & La Fayette St Bowie @ Broadway & La Fayette St
Levi's Tailor Shop SoHo Levi's Tailor Shop SoHo

The Butcher’s Daughter heeft een terras langs de weg en met dit mooie weer is dat natuurlijk the place to be. Gelukkig is er nog een tafel voor vier vrij en zitten we snel aan een drankje (een plastic beker rosé van $14!) en een bord nacho’s. Wat een weelde om weer eens door een kaart te kunnen bladeren op zoek naar waar je zin in hebt in plaats van op zoek naar het enige vegetarische hoofdgerecht. Margot heeft frietjes bij haar Butcher’s Burger inclusief vegan mayonaise. Die laatste is overigens verrukkelijk! Na dit feestmaal gaan we terug naar het hotel. Morgen na het ontbijt haal ik de huurauto voor onze trip naar Judy en Michaël in Woodbury, Connecticut.

The Butcher's Daughter
The Butcher's Daughter
Moe naar het hotel