LOVE LOVE
De bioklok is nog steeds niet helemaal aangepast, dus zijn we al weer vroeg uit de veren. Voor vandaag heeft Lotte een hippe bakkerij uitgezocht. Mijn keuze valt op een breakfast special met Kale Salad with ancient grains and sweet potatoes. Heerlijk, al had een glas witte wijn hier beter bij gepast dan een cappuccino.

Na het ontbijt nemen we de bus naar het MoMa. Dat duurt wel een stuk langer, maar dan heb je wel uitzicht. Zo rijden we bijvoorbeeld langs The New York Philharmonic. Het MoMa is pas om 10:30 open. We hebben nog tijd voor een cappuccino bij Starbucks and een selfie bij het LOVE standbeeld op 6th Avenue.

Het museum zelf is behoorlijk weggestopt tussen de wolkenkrabbers, maar heeft wel een behoorlijke beeldentuin en een indrukwekkende vide binnen. Aan de overkant van de straat staan prachtige oude appartementen. Het MoMa geeft een mooi overzicht van moderne kunst van de laatste anderhalve eeuw met toppers als Van Gogh, Monet, Picasso en meer moderne schilders als Jackson Pollock, Roy Lichtenstein en Andy Warhol. Ik had me al helemaal verheugd om een keer een blik op de originele Campbell Soup blikken van Warhol te kunnen werpen, maar groot was mijn teleurstelling toen ik ontdekte dat juist dit schilderij is uitgeleend aan Fondation Louis Vuitton in Parijs!

Moma Sculpture Garden

Het MoMa heeft ook een souvenir winkel met een uitgebreide collectie aan boeken, kaarten en design. Helaas zijn de prijzen wel ongeveer het dubbele van wat je betaalt als je dezelfde spullen ergens anders online bestelt. Toch kopen de dames allebei wat kleinigheden als aandenken. Inmiddels is het ongeveer 12:30 en moeten we kiezen tussen lunchen in de buurt van het MoMa of eerst richting Chelsea, waar we over de High Line richtig Greenwich Village willen lopen.

443 W 22nd St - Chelsea 443 W 22nd St - Chelsea
We kiezen voor het laatste en dat pakt goed uit. Vlak bij één van de opgangen van de High Line zit Pepe Giallo, een leuke Italiaan. Na een pasta en een pizza gaan we bij 23rd Street de High Line op. De High Line is het 2,3 km lange viaduct van een voormalige goederenspoorlijn, die na 30 jaar ongebruikt verval in 2014 als park is gerenoveerd. Vanwege het mooie weer is het park enorm druk, maar desondanks is het een leuke wandeling naar Gansevoort Street, net ten noorden van Greenwich Village.

10th Ave - Chelsea 10th Ave - Chelsea
the High Line the High Line

Greenwich Village is het hart van de Jazz scene in New York en huist de beroemde Blue Note Bar. Ook is er in de ‘70-er jaren de eerste Gay Pride gehouden voor de Stonewall Inn. Lotte en Floor hebben alleen andere plannen. Vlak onder Washington Square Park zit DO Cookie Dough Confections, dat ze kennen van Youtube filmpjes. Bij de naam had er bij mij al een alarmbel af moeten gaan, maar omdat ik zo’n zin had in een ijsje kwam de boodschap niet over. Nogal een teleurstelling wanneer je verwacht een lepel chocoladeijs te nemen en het blijkt rauw koekjesdeeg. De dames zijn alleen wel in hun nopjes, dus dit bucketlist item kan ook weer afgestreept.

bleh
heppie

Na al het wandelen zijn we er wel aan toe om even uit te puffen en zowaar vinden we in Washington Square Park nog een vrij bankje in de schaduw. Het park is een populaire trekpleister voor locals en biedt een prachtig doorkijkje langs de fontein door een triomfboog naar het Empire State Building. Waarschijnlijk kun je hier meer dan een miljoen foto’s van vinden, maar bij die van mij zit de fontein voor de wolkenkrabber.

Rosemary's Rosemary's
De dag zit er alweer bijna op en onderweg naar de metro komen we langs Rosemary’s. Daar hebben ze tot 18:00 happy hour. Aangezien we vanmiddag redelijk laat warm gegeten hebben, hebben we genoeg aan één van de antipasti schotels met een heerlijk glas rosé.

Floor wil nog erg graag een Tarte concealer kopen, wat gisteren bij Times Square niet is gelukt. Online heeft ze gezien dat ze die wel bij Ulta Beauty op East 86th St. verkopen. Aangezien Margot geen puf meer heeft voor nog een expeditie, ga ik samen met Floor op jacht. Een dik uur later staan we tevreden bij de bushalte voor de bus door Central Park. Met een concealer op zak.

Om mijn teleurstelling van vanmiddag te verwerken haal ik nog een echt ijsje bij Amorino om de hoek van het hotel. Heerlijk! Morgen alweer de laatste volle dag in the big apple.

Washington Square Park Washington Square Park
Greenwhich Village
Jazz Capital of the World Jazz Capital of the World