Vanmorgen maken we ons op voor de langste reisdag van de vakantie: we rijden vandaag naar Tatai, een dorp in de Koh Kong provincie. De kortste weg is door het Kardemom gebergte, maar zonder four-wheel drive kun je niet over de pas. Onze route maakt daarom een omweg, vrijwel via Phnom Penh. Ondanks dat we om half acht vertrekken moeten we ons haasten om de boot van vijf uur te halen.

De chauffeur heeft het tempo er goed in en dat komt hem duur te staan: we worden geflitst! Volgens de politie reedt hij 80km/h waar 60 de limiet is. Schade: $5. Voor een chauffeur best veel, maar als we de gids vertellen wat je in Nederland kwijt bent voor twintig kilometer te hard kan ie het niet geloven. Desondanks halen we de deadline niet en als we uiteindelijk rond half zeven bij de brug bij Tatai aankomen is de schemering al ingevallen. Het weer is er ook niet beter op geworden en in de regen maken we de tocht naar de 4 Rivers Lodges.

Pijpestelen Pijpestelen

De lodge heeft Filipijns management en dat merk je. Erg attente staf brengt ons naar onze tenten en nadat we opgefrist zijn krijgen we een culinair viergangen menu geserveerd, dat zonder problemen ad hoc op twee vegetariërs wordt aangepast. Lotte en Floor hebben een eigen tent en ondanks de regen, die van kwaad tot erger wordt, slaapt vannacht ieder in hun eigen bed. Chapeau!

Smileys Smileys
De hele nacht komt de regen met bakken uit de hemel en ook ’s morgens ziet de lucht nog egaal grauw. Op deze manier valt mijn verjaardag letterlijk in het water! De lodges liggen ongeveer vijftien kilometer van de kust aan de rand van een groot Mangrovebos. We hebben een tour door de Mangroves geboekt, maar met deze regen wordt dat niks. Na het prima ontbijt met smiley pancakes voor de kids, nemen Floor en ik een kano voor een rondje rond het eiland in de rivier.

Kajakken door de mangroves Kajakken door de mangroves
Floor heeft al de hele vakantie haar zinnen gezet op kajakken, dus een beetje regen laat haar niet uit het veld slaan. Halverwege het rondje neemt de regen gelukkig ook af en als we terugkomen bij de lodges staat de rest van de gasten klaar voor de tocht naar de Mangroves. We gaan er heen in de grote boot en nemen kano’s mee voor een peddeltocht tussen de bomen. Halverwege passeren we een dorpje waar de bevolking leeft van de visvangst. De Mangroves zijn prachtig. Wat een mazzel dat we dit toch hebben kunnen meepikken. Terug bij de lodges is het alweer borreltijd. Voor Floor en mij is een heus vegetarisch keuzemenu gemaakt, ik voel me helemaal jarig!

Na regen komt zonneschijn Na regen komt zonneschijn

De volgende morgen is het opgeklaard. Gelukkig hoeven we pas om tien uur te vertrekken zodat we nog tijd hebben voor een ochtendduik in de rivier. Wat een geweldige locatie, zo midden in het regenwoud! Maar goed dat ik die driekwart meter lange cobra pas achteraf langs zag zwemmen…

Genieten in de ochtendzon
Zwemmende cobra
Uitzicht vanaf het terras
Back to civilization
Zonaanbidster