Vanmiddag om half vier brengt Pieter me naar Zanderij, dus is er nog ruim tijd voor de laatste boodschapjes. Als iedereen naar school of werk is werk ik tijdens het ontbijt op mijn gemak het reisverslag bij en fiets ik daarna naar het centrum.

De eerste stop is bij een schaafijsverkoper, want een reis naar Suriname zonder schaafijs kan natuurlijk niet. Ik sla de goede raad van Ronnie in de wind en bestel geen schaafijs met colasiroop en melk (iets te spannend), maar kies voor gember. Daarna sla ik mijn laatste Surinaamse Dollar’s stuk aan kadootje voor de kids en mijn geliefde.

Rond lunchtijd ga ik met een broodje pom en een broodje zout vlees met kouseband op een bankje in de schaduw zitten doen waar alle Surinamers op straat ook de hele tijd mee bezig zijn: met mijn mobiel spelen. Gelukkig doet 3G het nog en van de 500MB is nog pas 100MB verstookt. Als ik weer bij ben met het nieuws en Twitter peddel ik op mijn fietsje naar huis. Met een heerlijk zonnetje op mijn rug zie ik niet echt uit naar het naderende winterweer.

De rit naar het vliegveld verloopt voorspoedig zodat Pieter en ik nog tijd hebben voor een laatste Djogo. Wanneer ik na de security check mijn laatste geld uitgeef aan een fles rum (12 year old El Dorado uit Guyana, volgens Pieter de best rum die je kunt krijgen) en een zakje Massala kan ik terugkijken op een geslaagde reis!

Luchthaven Zanderij Luchthaven Zanderij