Vandaag een vroeg ontbijt, want onze vlucht naar Salta –er is er één per dag– vertrekt al om half tien. Wanneer we op het vliegveld aankomen, blijkt Iguazú geen aparte web check-in balie te hebben en moeten we gewoon aansluiten in de enorme rij. Gelukkig heeft de vlucht vertraging, dus hoeven we niet bang te zijn dat we de vlucht missen door het inchecken. Wanneer we een uur later aan de beurt zijn, blijkt waarom het inchecken zo langzaam gaat: de vlucht naar Salta is gecanceld en we moeten eerst terug naar Buenos Aires. Best wel de verkeerde kant uit…

We zitten al klaar bij de gate, wanneer de dame van de checkin op ons afkomt. De vlucht naar Salta gaat toch, maar pas om één uur ’s middags. We krijgen wel een lunch aangeboden. Uiteindelijk landen we met drie en een half uur vertraging op het vliegveld van een zonnig Salta, waar we worden opgewacht door mijn broer.

Casa Hernandez Casa Hernandez

We rijden achter hem aan naar het huis van Romina, waar hij sinds december woont. Aan het eind van de middag gaan we naar Casa Hernandez, onze B&B voor de komende dagen. Hier worden we hartelijk ontvangen door Alex en Rijkje. We vallen met onze neus in de boter, want de andere gasten komen uit Buenos Aires en we worden uitgenodigd voor een kleine gemeenschappelijke asado. Met een biertje in de hand wordt ik ingewijd in de geheimen van het echte Argentijnse grillen.

Na de toch wel koude dagen in Buenos Aires en Iguazú is de temperatuur in Salta erg aangenaam en luieren we de volgende dag lekker in de tuin. De kinderen kunnen de verleiding niet weerstaan om het zwembad uit te proberen, ondanks dat het water maar zo’n 12 graden is. ’s Middags wippen Victor en Romina nog even langs. Romina heeft een concert vanavond in het Teatro Provencial en ze heeft voor ons allemaal vrijkaarten. Helaas begint het concert pas om half tien en zien wij het niet zitten om morgen weer met twee vaatdoekjes rond te lopen. Vooral Floor is hevig teleurgesteld als ze hoort dat ik Romina ga zien spelen vanavond, maar zij naar d’r bed moet.

Ik rij met de bus naar het centrum. Voor mij de eerste indruk van Salta. In het centrum geven de vele oude gebouwen de stad een typisch Spaans koloniaal karakter. Victor moest nog een vriend van het vliegveld ophalen, maar om precies half tien arriveert hij ook bij het theater. Na het prachtige concert eten we snel nog een hapje om daarna onder de wol te verdwijnen.

Catedral Basilica aan Plaza 9 Julio Catedral Basilica aan Plaza 9 Julio