Na onze reis door Zuid-Afrika vorig jaar was onze bestemming voor dit jaar eigenlijk van een iets bescheidener ambitie niveau: klassiek drie weken kamperen in Frankrijk. Maar wat doe je als je (schoon)broer zijn Argentijnse vriendin gaat trouwen in Salta? De afgelopen twee maanden hebben we daarom het Internet afgestruind voor tickets, hotels en een huurauto.

Argentinië is 67 keer zo groot als Nederland en de afstanden zijn enorm. Direct naar Salta vliegen zit er niet in, daarom is de eerste bestemming Buenos Aires.

Daarna bezoeken we de imposante watervallen van Iguazu op de grens tussen Argentinië en Brazilië. Iguazu is een kleine twee uur vliegen vanuit Buenos Aires of 19 uur in de bus. Vroeger was dat misschien nog een optie, maar met twee kleine kinderen wordt het vliegen.

Na de watervallen vliegen we door naar Salta, waar we mijn broer ontmoeten. In de tien dagen voor de bruiloft verkennen we de omgeving van Salta, waarbij we onder andere Cafayate, Purmamarca en Tilcara bezoeken.

De bruiloft vormt de afsluiting van de vakantie. Via Buenos Aires vliegen we dan weer naar huis.