Hermanus, 1 augustus 2011

Een vroege start vandaag, want om zeven uur vertrekken we richting Cape Town International Airport voor onze vlucht naar Durban. Dit vroege vertrek lijkt niet overbodig, want het is mistig en daarom zijn de gebruikelijke maandagmorgen files van forensen richting Kaapstad langer dan normaal.

Wanneer we in het begin van de middag over de Drakensbergen vliegen zien we aan de wit besneeuwde toppen de overblijfselen van het slechte weer van de dagen ervoor. Wij komen aan in een zonnig Durban met een graad of 22.

De eerste bestemming in Kwazulu-Natal is het wildpark Hluhlule-Imfolozi. De weg er naartoe is omgeven door rietsuikerplantages en ook de bebouwing is heel anders dan in de West-Kaap. Dit is meer wat je je bij het clich├ę Afrika voorstelt: ronde hutten met daken van palmbladeren en koeien en geiten er omheen. Wat ook opvalt zijn de (veelal jonge) kinderen die met kruiwagens met jerrycans water aan het halen zijn. Stromend water is hier dus geen norm.

Kwazulu Natal Kwazulu Natal